Om Kystlotteriet

Snup en sæk - Saml affald - Vind præmier!
HVAD ER KYSTLOTTERIET? – Kystlotteriet er oprindeligt en idé fra Norge. Kystlotteriet er et samarbejde mellem lokalbefolkningen, lokale og regionale virksomheder samt forskellige sponsorer og samarbejdspartnere, som alle ønsker at rydde kysterne for marint affald og gi affaldet ny værdi gennem premiering.
“Kystlotteriet skal motivere folk til å rydde søppel i skjærgården ved hjelp av premiering. På denne måten ønsker Kystlotteriet å øke bevisstheten rundt marin forsøpling, og å tilby folk en mulighet til å gjøre en innsats for miljøet gjennom noe som minner litt om en skattejakt. Når alle bidrar litt, blir resultatet stort.” – Helberg, initiativtaker for Kystlotteriet.
ALLE KAN BIDRAGE! – Enkeltpersoner, familier, skoleklasser, foreninger og alle andre større eller mindre grupper af personer kan deltage. Jo flere, jo bedre! Men husk at mindreårige skal ledsages af en voksen af sikkerhedsmæssige hensyn. HVORFOR GØR VI DETTE? – Marint affald er et evigtvarende problem, som kan skyldes skibsforlis, dumping af affald ved og nær kysten, manglende sikring af last om bord på forskellige fartøjer og mistet last som følge af ekstremt vejr. Men det kommer også fra dig og mig og den vatpind vi kastede i toilettet uden at tænke os om – på et eller andet tidspunkt ender den ude i havet. Vi ønsker at fokusere på at vi alle kan gøre noget, lidt eller stort!
Kystlotteriet.dk er iværksat i forbindelse med Interreg-projektet Ren Kystlinje